Expo Jos Reinders

Na de afzegging van vrijdag toch nog maar ‘iets anders met fotografie’  gaan doen dit weekend.  Met als resultaat:

–  een tweede serie van sneeuwfoto’s bij Mont Rigi.  Vorige week mist en grauw en mét besneeuwde bomen; dit weekend sneeuwvelden in volle zon.  Tegenvallende ‘plaatjes’ opnieuw, maar de oefening was de moeite waard.
En een mooie aanleiding om bij prachtig weer daar opnieuw rond te wandelen.

 

– Een drietal ‘flyers’ van een expositie in……………….ehh…….. Werkplaats-K.

Een overzichtstentoonstelling van Jos Reinders, die dan weer is georganiseerd bij gelegenheid van zijn 60e verjaardag en 40 jaar fotograferen.

Vrijwel alle werken in deze expo hebben al eerder op Werkplaats- K of bij ‘De Post’ gehangen en kennen jullie wellicht ook al.   Jos heeft oud en nieuwer werk tot één mooie en verzorgde expo bij elkaar gebracht. Verdeeld over beide verdiepingen en het trappenhuis. Alles in zwart-wit. Deels analoog (met zijn  Hasselblad, bijv, de serie ‘Women exposed’) en meer recent ook digitaal ( Nikon FX, bijv. de serie ‘Mijn aarde’).

Kwaliteit en formaat van de afdrukken is heel wisselen, daar valt dan weer ‘technisch’ iets van te leren als ik (bijv.) de werken  op papier en op  groot formaat kunststofplaat zo naast elkaar zie.

 

De expositie was alleen dit weekend, maar de werken hangen er nog minstens tot/met donderdag a.s.. Dus als je daar toch in de buurt bent………

Kan nog deze week.

En mocht je wat toelichting willen dan moet je/jullie  Jos even van te voren bellen. Doet hij met alle plezier.

De flyers van de drie belangrijkste thematische series die er hangen vind je in de bijlagen. Van het thema/project ‘City skin’ met een selectie van zijn straatfotografie in Europese steden,  heeft Jos bovendien in eigen beheer via Blurb een fotoboek uitgebracht in 2015.  (Lag ter inzage bij de expo en daar te koop voor € 38,-. Ook dat boek ken je misschien al).

Leave a comment

X